Medarbetare på nya äventyr

Det är alltid bra med en ursäkt att få äta tårta på en fredag. Nu firade vi både Tony och det faktum att Britta fyllde år.

Idag avslutade vi veckan med tårtfika på kontoret. Framförallt med anledning av att det var Tony Engströms sista dag innan han påbörjar en sju månader lång tjänstledighet. Tony kommer att vikariera som handläggare på länsstyrelsen i Västmanland under den tiden, så han kommer inte att försvinna iväg särskilt långt. Däremot måste vi börja behandla honom med respekt och vördnad, vilket är ett avbrott i rutinerna. Skämt åsido, vi får bita ihop och hålla ut tills han kommer tillbaka igen i vår. Kulturarvsbranschen är så pass liten att den här typen av gästspel inte är helt ovanliga och det ger våra medarbetare möjlighet att variera sitt arbete lite och utveckla sig.

Tony är inte den enda SAU:are som har tjänstledigt den här hösten. Dels är det våra två doktorander Michel Guinard och Ylva Bäckström som håller på med sina forskarstudier när vi inte lurar med dom i olika projekt. Dels är det Niklas Stenbäck som i somras tog vikariat som Landskapsantikvarie på Åland. Det är en minst sagt utmanande och intensiv befattning som omfattar allt som berör Ålands kulturarv och kulturmiljö. När jag pratade med honom häromdagen hade han varit ute och besökt de pågående marinarkeologiska undersökningarna av ”Champagnevraket” utanför Föglö. Dyklaget leds av Anders Näsman men överses också av en f.d. SAU:are – Kim Darmark – som numera jobbar på Museibyrån i Mariehamn. Till nästa sommar ska vi dock ha fått tillbaka både Niklas och Tony, annars får vi sända ut sökpatruller.

Sanna Eklund serverar tårta och Leif Karlenbys besök gav oss ytterligare en anledning till att festa.

Vi fick dessutom trevligt besök i samband med fikat. Leif Karlenby från Arkeologgruppen i Örebro var i Uppsala över dagen och hade just spikat sin avhandling i Universitetshuset! ”Stenbärarna. Kult och rituell praktik i Skandinavisk bronsålder.

Disputationen sker den 24:e september kl 13 i Geijersalen i Engelska Parken, ett stenkast från vårt kontor.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *