Bilbo was here?

Idag grävde jag i ett av grophusen. Dessa små byggnader har varit nedgrävda i marken så att endast väggarnas övre del samt taket varit synligt ovan mark. Man kommer osökt at tänka på hobernas boningar i Sagan om ringen, fast de hade runda dörrar och fönster. Jag satt alltså där i min ”hobbithåla” och lät skärsleven hyvla bort den mörka jord som det gamla grophuset hade blivit igenfyllt av.

Jag kände att det kurrade i magen och frågade en kollega i gropen intill om det var långt kvar till lunch. Nejdå, det var bara två minuter kvar. Några sista tag med sleven och sedan var det dags att avnjuta dagens lunch. På det sista draget rullar någonting plötsligt omkring nere på gropens botten. Vad var det som skärsleven hade rivit upp ur gropens dunkla botten? Jag lyfte försiktigt upp föremålet. Det var… en ring! Kunde det vara självaste Bilbo Baggers boning som vi hade hittat?

”En ring att sämja dem, en ring att främja dem, en ring att i mörkrets vida riken tämja dem.” Jag trädde ringen på mitt finger och upptäckte till min stora förvåning att mina kolleger inte såg mig när jag passerade deras gropar på väg till baracken! Detta berodde dock inte på att jag blivit osynlig. De var bara så fokuserade på sitt eget grävande.

Min ssssskatt!

SAU:s egen ringbärare...

Det här inlägget postades i Föremål, Malma, Uppland. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bilbo was here?

  1. Anton skriver:

    my preciouuuuuuuuuuuus, it’s miiiiiiiiine! Hur mycket ska du ha för ringen?

  2. Jonas Wikborg skriver:

    Ringen är BARA min!

  3. Anton skriver:

    Snäääääääälla, fiiiiiiina raaaaaaaaaara husbonde…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *