Praktik på SAU

 

Jag heter Lea och har under det två senaste veckorna praoat här på SAU. Under min tid här så har jag fått göra en massa olika spännande, intressanta och en del även långtråkiga aktiviteter. Men av allt det så har jag fått lära mig saker som jag nog aldrig hade kunnat lära mig i skolan, som vad jobb och ansvar innebär, och att allt inte riktigt är som man kan tro. Innan jag började praoa här så trodde jag att jag visste precis vad arkeologi var.

20151015_144951

Det fanns många olika tékoppar, så det var inte svårt att hitta en favorit.

 

Jag trodde att det var människor som grävde upp föremål, sen kollade vad det var och sen så åkte det till första bästa muséum. Det är ju inte riktigt så som det går till, det krävs ett organiserat system för att gräva fram föremål.

Man måste hålla koll på vilka föremål som kommer varifrån och dem måste alla kollas noggrant. Så det jobb som jag trodde var mest praktiskt visade sig helt enkelt vara ett jobb med väldigt mycket kontorsarbete, fast det är ändå rätt så kul.

 

20151015_143208

När det inte fanns något att göra så hade jag alltid böcker att läsa…

Några grejer som jag har fått testa på är att sålla jord, scanna och digitalisera ritningar. När jag sållade gjorde så letade jag efter lite olika grejer i den, i synnerhet ben. Men jag lyckades också hitta spikar och även en pärla. Det kändes riktigt häftigt att de föremålen faktiskt har legat i jorden i flera hundra år, och sen så hittar jag plötsligt dem.

 Ett av föremålen som jag hittade under sållningen. Foto; Lea M

Ett av föremålen som jag hittade under sållningen. Foto; Lea M

 

Jag fick uppleva så mycket spännande och kul och även lärt mig en del under de två veckorna som jag var här. Det är jag verkligen tacksam för. Så tack för mig.

Lea M

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *